‘Google komt met crowdsource-oplossing voor Vind Mijn Apparaat’

Apple heeft onlangs wat wijzigingen doorgevoerd bij de dienst ‘Find my iPhone’. Google heeft voor Android nu ook veranderingen gepland staan. Er zou gebruik gemaakt gaan worden van crowdsource.

Crowdsource voor Vind Mijn Apparaat

Niets is vervelender dan wanneer je je telefoon kwijt bent. Apple kwam hier enige tijd geleden mee met een oplossing; AirTags. Net als we deze kennen als bij Samsung, wordt het mogelijk om met dit soort apparaatjes toestellen terug te vinden. De AirTags van andere gebruikers kunnen ook deze toestellen detecteren, zodat de kans op het terugvinden van het toestel vergroot wordt. Na Samsung en Apple lijkt nu ook Google aan wijzigingen hiervoor te werken.

Find My Device

Volgens aanwijzingen van de collega’s van XDA werkt Google aan een alternatief voor de Android-versie van ‘Find my Device’. Momenteel werkt dat op basis van informatie dat aangeleverd wordt via GPS en (mobiele) netwerken. Bij Apple werkt het ook op apparaten zoals een iPhone van andere gebruikers; bij Samsung bijvoorbeeld met de SmartTags. Google lijkt nu eveneens aan eenzelfde systeem te werken waarbij andere Android-apparaten ingeschakeld kunnen worden voor het detecteren van je toestel.

Google Vind mijn apparaat
Google Vind mijn apparaat
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel