Google lanceert ‘Daydream Keyboard’ in Play Store: typen in virtual reality

Virtual Reality (VR) is allang geen toekomstpraat meer en afgelopen mei heeft Google tijdens Google I/O Daydream aangekondigd. Ofwel hun eigen VR-platform, met tijdens het ‘Made by Google’ event op 4 oktober de bijbehorende VR-headset. Over het typen in combinatie met virtual reality was nog niets bekend. Tot nu. Google heeft nu een eigen VR-toetsenbord gelanceerd in de Play Store.

Daydream Keyboard

Als je je afvroeg hoe Google de invoer van tekst ging regelen in Daydream VR-mode, dan heeft heeft het antwoord voor je. Ze hebben een Daydream Keyboard app aan de Play Store toegevoegd met wat interessante screenshots. Er is wel een dingetje, je kan hem nog niet gebruiken. Iets wat ook niet enorm verrassend is aangezien de Daydream-ready telefoons nog niet echt openlijk beschikbaar zijn.

Daydream keyboard

In de beschrijving van de app staat aangegeven dat het toetsenbord gemaakt is om te werken in Daydream apps en dat sommige apps mogelijk helemaal niet werken als je het toetsenbord van je apparaat verwijdert. Als we kijken naar de vormgeving en UI van dit toetsenbord zie je eigenlijk gewoon het Google toetsenbord met alle letters in het midden, backspace en enter rechts van het toetsenbord. Links van de letters zitten dan nog de cijfers.

Daydream keyboard

Compatibiliteit

De enigste telefoon die momenteel deze applicatie ondersteunt is de Nexus 6P. De nieuwe Pixel en Pixel XL zijn beide “Daydream ready” en zullen deze applicatie dus ook ondersteunen. Ook zal het niet lang wachten zijn voordat andere fabrikanten gecertificeerde “Daydream ready” apparaten lanceren. Het installeren van de app heeft momenteel nog geen zin. De VR-headset Daydream View, ligt voorlopig nog niet in de winkels, en zonder deze headset is de app niet te gebruiken. Voor nu, geniet van het beeld van de Virtual Reality toekomst!

Daydream Keyboard
Daydream Keyboard
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel