Google Daydream View op 10 november in eerste winkels

Google gaat op 10 november haar eigen VR-headset Daydream View in de winkels leggen. Dat maakte het bedrijf gisteravond bekend in een blog bericht. De virtual reality headset werd een maand geleden aangekondigd tijdens het Google evenement.

Daydream View

De virtual reality headset van Google is voorzien van een comfortabel materiaal. Door je eigen smartphone in de bril te schuiven creëer je een virtual reality ervaring. Wel moet je smartphone overweg kunnen met de Daydream standaard, de Pixel-telefoons van Google zijn hier een voorbeeld van. Er zijn nu al tal van apps en games die met de Daydream View te gebruiken zijn.

Google Daydream View

Apps zoals Google Streetview, YouTube en Google Play Films zijn te gebruiken met de Daydream View. Ook games zoals Need for Speed, Wonderglade en Hunters Gate zijn voor de VR-headset te vinden. Naast de Daydream View is er ook een accessoire voor de bril die is uitgerust met sensoren die gebruikt kan worden om apps te bedienen.

Vanaf 10 november ligt de bril in een aantal landen in de schappen. Naast de Verenigde Staten, Canada en Australië is de bril ook te verkrijgen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wie niet kan wachten tot dat de bril naar Nederland komt kan in de auto stappen en bij een Deutsche Telekom winkel de bril aanschaffen voor 69 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel