Google’s Daydream VR heeft zijn beste tijd gehad

Google is begonnen met het afbreken van Daydream VR ondersteuning. Ook Google’s nieuwste smartphone de Pixel 4 en Pixel 4 XL hebben geen ondersteuning meer voor het virtual reality platform.

Einde voor Daydream VR

De internetgigant is sinds een aantal dagen gestopt met de verkoop van de Daydream View, de headset waarmee je virtual reality kunt ervaren. Ook zegt een woordvoerder van Google tegenover Venturebeat dat er geen plannen meer zijn om Daydream verder te ondersteunen. Dat geldt voor zowel nieuwe smartphones van Google zelf als van toestellen gemaakt door andere fabrikanten.

Daydream View

Volgens de woordvoerder was er in het begin veel interesse in Daydream en virtual reality voor smartphones. Maar met de tijd kwamen er ook een aantal beperkingen aan het licht, vooral het feit dat de smartphone in een houder moest en niet alle apps beschikbaar waren was voor veel gebruikers al een afknapper. Ook nam de interesse in Daydream af en gebruiken steeds minder mensen de VR headset.

Daydream zal dus steeds meer verdwijnen, voorlopig blijft de Daydream app en winkel wel beschikbaar. Google zet zich tegenwoordig meer in op AR zoals de AR navigatie in Google Maps.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel