Google Doodle laat je zelf een stuk componeren in de stijl van Bach

Google heeft een nieuwe zogenoemde ‘Google Doodle’ online gezet. In de Google-app en ook op de startpagina van Google kun je een eigen stuk componeren, geïnspireerd op Bach.

Google Bach Doodle

Met regelmaat verandert Google haar logo in een interactief element, of krijgt het een speciale stijl. Dat is vandaag ook het geval. Om de verjaardag van Bach, voluit Johann Sebastian Bach, te vieren, is er een interactief element toegevoegd aan de Doodle. Hiermee kun je een eigen muzikaal stuk componeren, geheel in de stijl van Bach.

Google Doodle Bach

Google heeft de functionaliteit wel verder uitgebreid. Je kunt namelijk zelf een stuk componeren en de noten op een zelfgekozen plek zetten. Er zijn 306 Bach composities geanalyseerd en middels AI worden de melodieën in een kenmerkende stijl gegoten. Je kunt er verder ook voor kiezen om een langere noot neer te zetten, maar ook aan de slag te gaan met ‘een mol’ en ‘een kruis’.

Het meesterwerk wat je hebt gemaakt kun je vervolgens delen met de rest van de wereld. Tevens kun je hem opslaan als MIDI-bestand en bijvoorbeeld instellen als ringtone.

Je kunt de Google Doodle zoals gezegd vinden door naar Google.nl te gaan, of de Google Feed te openen. Daar vind je hem direct bovenin beeld. Mocht je dit artikel later lezen, dan kun je hem ook hier vinden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel