Google Duo update laat je ook niet Duo-gebruikers bellen, zonder app

Google Duo komt in de toekomst met een reeks nieuwe features, zo werd eerder duidelijk. Er wordt nu een update verspreid die het mogelijk maakt om anderen te bellen zonder dat zij de Google Duo app nodig hebben. De applicatie maakt hiervoor gebruik van App Preview Message.

Google Duo, zonder app

Een nieuwe update voor videochat-app Google Duo wordt nu uitgerold met een nieuwe feature. Gebruikers van de app kunnen anderen bellen of videobellen zonder dat de ander daarvoor de Duo app geïnstalleerd hoeft te hebben. Indien er gebeld wordt naar de ander, krijgt degene zonder de app een scherm te zien waarbij hij op kan nemen. Je kunt daarbij kiezen of je de camera in- of uitschakelt, en datzelfde kan ook bepaald worden voor de microfoon.

Google Duo App Preview Message

Wanneer het gesprek afgelopen is, krijgt degene zonder de Duo app een melding met de vraag om de app te installeren. Google maakt voor deze functie gebruik van het in 2016 aangekondigde App Preview Message. De functie werkt alleen tussen Android-toestellen en niet met de iPhone. De update wordt gefaseerd uitgerold, het kan dus even duren voordat de update van Google Duo bij iedereen beschikbaar is. De optie is er ook voor Google Allo.

Google Meet
Google Meet
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel