Google werkt aan eigen bestandsbeheerder Files Go (+ APK)

In de Google Play Store is een bestandsbeheerder van Google verschenen onder de naam Files Go. Met de tool, die nog niet officieel is uitgebracht, kun je ruimte vrijmaken op je toestel en bestanden beheren.

Google Files Go

Google Files Go is een kleine bestandsbeheerder voornamelijk bedoeld voor Android Go. Android Go smartphones zijn goedkopere smartphones bedoeld voor ontwikkelingslanden, vaak hebben deze toestellen minder opslagruimte. Om voldoende opslagruimte vrij te houden lijkt Google nu met deze nieuwe tool te komen. In de Play Store is de app al te vinden maar de gebruiker krijgt daar de melding te zien dat deze momenteel niet gedownload kan worden en dat het bijbehorende bètaprogramma gesloten is.

Google Files To Go

In Files Go zijn een aantal interessante functies te vinden, zo kun je naast het beheren van bestanden ook ongebruikte apps verwijderen. Daarnaast toont de applicatie grote bestanden op je smartphone of tablet. Ook kan de applicatie razendsnel een hotspot maken om onderling bestanden uit te wisselen. Files Go kan ook assisteren bij het verwijderen van dubbele foto’s.

Hoewel de applicatie nog niet officieel te verkrijgen is, is er wel een APK-installatiebestand te vinden waarmee je de app kunt proberen. Let wel op dat het installeren van een dergelijk bestand op eigen risico is. Wanneer Google de Files Go app officieel gaat vrijgeven is niet bekend.

Lees ook

Reageer op dit artikel