Google Fit 2.61.14 krijgt hoop nieuwe functies: dit is er allemaal nieuw

Google heeft een nieuwe versie vrijgegeven van Google Fit. Gebruikers krijgen daarbij een totaal vernieuwde omgeving te zien met nieuwe opties. Voortaan kun je nog beter je gezondheid bijhouden in de Google Fit app.

Google Fit krijgt hoop nieuwe functies

Nieuwe functies volop in de nieuwste versie van Google Fit. De update naar versie 2.61.14 brengt meerdere verbeteringen die het tracken van je gezondheid nog makkelijker en beter moeten maken. De collega’s van Android Police hebben de nieuwe functies ontdekt en delen die met de rest van de wereld.

Google Fit 2.61.14

Nieuw is dat je via navigatiebalk onderin beeld kunt navigeren naar ‘Bladeren’. Hier krijg je een overzicht met al je gezondheidsgegevens op één plek. De zes categorieën die je hier tegenkomt zijn activiteit, lichaamsmetingen, vitale functies, voeding, slaap en cyclus bijhouden. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken om gezondheidsgegevens terug te vinden. Het terugvinden van bepaalde gegevens moet op deze manier een stuk makkelijker worden.

Google Fit activiteit

Handmatig toevoegen

Voor het handmatig toevoegen van verschillende gegevens moest je dieper de grafiek-instellingen induiken. Dat gaat nu makkelijker. Het invoeren van handmatige activiteiten gaat nu ook gemakkelijker met een prettigere indeling. Nieuw is ook dat je het lichaamsvet toe kunt voegen in Google Fit. Ditzelfde geldt voor het invoeren van bloedglucose, bloedzuurstof en de lichaamstemperatuur.

Google Fit gezondheid

Op het gebied van voeding heeft Google ook meters gemaakt. Je kunt vanaf nu aangeven hoeveel water je drinkt, samen met wat je hebt gegeten met de bijbehorende calorieën en andere nuttige informatie. Het moet je allemaal wat meer bewust maken van je eet- en drinkgedrag. Google Fit kan nu ook de menstruatie bijhouden, waarbij je het overzicht in de maandweergave duidelijk terug kunt zien. Ook het invoerscherm van je slaap is met de update naar versie 2.61.14 bijgewerkt met verbeteringen.

Google Fit eten drinken

Wil je niet wachten totdat je de update aangeboden krijgt via de Google Play Store, dan kun je hier de APK downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand kan verschillen per toestel.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel