Google Fit krijgt update met vernieuwd startscherm en betere slaap-tracking

Google heeft een update klaarstaan voor Google Fit. Met de nieuwe update krijgen gebruikers een nieuw startscherm voorgeschoteld. Daarnaast is het ’tracken’ van de slaap verbeterd met de nieuwe versie.

Google Fit met nieuw startscherm

Voor het bijhouden van je gezondheid zijn er een groot aantal applicaties en toepassingen te vinden in de Google Play Store. Google Fit, de eigen gezondheids-app van Google, is hier een mooi voorbeeld van. Met de nieuwe aangekondigde update, kunnen de gebruikers verschillende verbeteringen verwachten.

Google Fit update

Allereerst wordt het startscherm weer onder handen genomen. De laatste vernieuwing van dit scherm stamt uit 2018, toen onder andere de hartpunten werden toegevoegd aan de app. De nieuwe update geeft op het startscherm wat meer informatie. Hierbij ligt de focus op het brengen van inzichten. Niet alleen voor de dag zelf, maar ook voor deze week. Denk hierbij aan het doel voor het aantal stappen, de hartpunten en een overzicht van je meest recente training; met de hartslag, het gewicht en de bloeddruk. Een overzicht van bijvoorbeeld je hardloopsessie kun je gemakkelijk delen, net als specifieke dagboekvermeldingen uit je Google Fit account.

Een andere verbetering heeft te maken met het bijhouden van je slaap. De slaaptracking wordt niet door Google Fit aangeboden, maar er wordt gebruik gemaakt van de slaapgegevens die worden verzameld door apps van derden. Er wordt nu veel meer informatie getoond. Denk aan de slaapfasen, de doelen voor bedtijdschema’s en meer. Allereerst zullen gegevens uit de apps Sleep as Android en Sleep Cycle; en de producten van Fossil, de Oura Ring en Withings slaapmatten de informatie direct juist tonen; in de toekomst worden meer apparaten en diensten ondersteund.

Google Fit training

Voor de gebruikers van een smartwatch met Wear OS komen er ook verbeteringen aan. Hierbij gaat het om meer keuze uit tegels. Je kunt bijvoorbeeld direct een snelkoppeling plaatsen als tegen voor het starten van je favoriete workouts. Ook is er een nieuwe ‘Breathe Tile’ die je begeleidt door ademhalingssessies.

De update voor Google Fit wordt gefaseerd uitgerold. Het kan dus even duren voordat iedereen de update heeft.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel