Google Fit app uitgebracht voor Apple iOS

Google heeft haar fitness-app Google Fit eindelijk beschikbaar gesteld voor Apple iOS. De gezondheids-applicatie kun je nu dus ook op je iPhone gebruiken.

Google Fit voor iOS

Gebruikers van een iPhone kunnen nu eindelijk de fitness-applicatie gebruiken van Google. Het bedrijf heeft Google Fit eindelijk uitgebracht in de App Store. In oktober 2014 verscheen de toepassing al voor Android-toestellen in de Play Store. Er werd ook een webversie uitgebracht, maar deze werd in maart uit de lucht gehaald.

Google Fit iOS

Met Google Fit kun je verschillende doelen instellen; afhankelijk van je activiteit kun je ‘Hartpunten’ verdienen; deze geven aan hoe goed je bezig bent. Daarbij kun je het aantal beweegminuten inzien en als doel instellen. Net als in de Android-app kun je bij de iOS-app workouts instellen en zo je bewegingen nauwkeurig bijhouden in grafieken en details. Dit geldt niet alleen voor wandelen en fietsen, maar bijvoorbeeld ook voor andere sporten; zoals roeien of skaten.

Google Fit kan ook overweg met je smartwatch zoals de Apple Watch of een smartwatch met Wear OS. Google wil met Fit een alternatief aanbieden voor Apple’s eigen Health-app. De app is vanaf nu beschikbaar in de App Store via deze link.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel