Google Foto’s komt met nieuw carrousel-menu bij foto’s

Google Foto’s heeft stilletjes een verbetering doorgevoerd in de Android-app. Bij foto’s duikt nu het nieuwe carrousel-menu op, waarbij je direct toegang hebt tot verschillende opties.

Google Foto’s verbeterd

Er is een server-side update doorgevoerd voor de app van Google Foto’s. Hiermee zijn een aantal dingen aangepast, wat de gebruikerservaring moet verbeteren. Het gaat specifiek om een verbetering in het venster bij een foto, waar je de technische details, locatie en dergelijke tegenkomt.

Waar je eerder nog rechtsbovenin bij een foto toegang had tot verschillende opties, is dat nu verplaatst naar een apart menu. Je kunt nog steeds op de drie puntjes tikken, waarna een venster uitschuift. Hier zie je direct (indien ingeschakeld) waar de foto is gemaakt, de datum met tijd en met welke camera het plaatje is geschoten.

Google Foto's carrousel

Nieuw is vooral de aanwezigheid van het carrousel, boven deze informatie, ofwel de EXIF-data. Je kunt vegen door de opties. Denk aan het toevoegen aan een album, verplaatsen naar archief, verwijderen of juist instellen als achtergrond. De opties verschillen bij online foto’s en foto’s die met de telefoon gemaakt zijn. De update wordt aan de kant van de server geactiveerd. Je hoeft dus geen update te downloaden uit de Google Play Store.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel