Google gaat gerelateerde vragen tonen in mobiele website

Google wil je voortaan nog beter helpen met het vinden van antwoorden op je vragen. Er lijkt een nieuwe functie toegevoegd te zijn aan de zoekmachine. De gerelateerde vragen worden na het bezoeken van een pagina getoond in de mobiele website.

Gerelateerde vragen

Als je iets zoekt op internet is de kans erg groot dat je hiervoor gebruik maakt van Google. Je kunt niet alleen zoektermen ingeven, maar ook vragen stellen. De antwoorden krijg je vervolgens in de vorm van resultaten. “Hoe hoog is de Eiffeltoren?”, “Hoe ver is het van Rotterdam naar Groningen?” en “Wanneer begint de wintertijd”. Dit en dergelijke vragen weet Google allemaal te beantwoorden.

Google gerelateerde vragen

De mobiele zoekmachine wil gebruikers nu nog sneller helpen, zo ontdekte we. Na het stellen van een vraag in Google, krijg je zoals gewoonlijk de resultaten te zien. Wanneer je terugkomt bij de zoekopdracht, nadat je een webpagina doorgelezen hebt, krijg je ‘Mensen zochten ook naar’ te zien. Hier zie je in blokken verschillende vragen die relevant kunnen zijn om het antwoord op je vraag te vinden.

De functie lijkt vanaf nu voor iedereen beschikbaar te zijn in de mobiele website van Google.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel