Google Hangouts 15 krijgt ondersteuning voor GIF-toetsenbord

Google heeft de berichten-app Hangouts voorzien van een nieuwe update. De Android-app is bijgewerkt naar Hangouts 15. Met de update wordt ondersteuning toegevoegd voor het GIF-keyboard, die we kennen uit Android 7.1 Nougat.

Hangouts 15

Google Hangouts is een beetje overschaduwd door Duo en Allo, maar toch is Google de toepassing niet vergeten. Nu is de update naar Hangouts 15 verschenen en deze brengt een handige nieuwe functie voor degenen waarvan hun toestel draait op Android 7.1 Nougat. Er is namelijk nu ondersteuning voor het GIF-toetsenbord.

Hangouts 15 GIF

GIF-keyboard

Het GIF-keyboard in Android 7.1 Nougat maakt het mogelijk om zonder de applicatie te verlaten op zoek te gaan naar een gifje. Wanneer je het toetsenbord gebruikt van Google zie je vanzelf na de update in Hangouts een GIF-button. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de database van GIF-platform Giphy. Zoals gezegd is de functie alleen beschikbaar voor degenen met Android 7.1 Nougat. De verwachting is dat deze Android-versie in de komende maanden naar verschillende apparaten uitgerold zal worden.

Download

De update naar Google Hangouts 15 wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold via de Google Play Store.

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel