Google Hangouts wordt opgesplitst in Hangouts Chat en Meet

Hangouts zal zich gaan opsplitsen in Hangouts Meet en Hangouts Chat, beide apps gaan zich richten op de zakelijke markt. Hangouts Chat zal de concurrentie aan moeten gaan met veelgebruikte Slack.

Hangouts Meet en Chat

Met Hangouts Meet kun je eenvoudig een video conferentie beginnen met een heel team. Het bijwonen van een video conferentie is een Hangouts Meet makkelijk want met het open van een link wordt je automatisch toegevoegd in de conferentie. In Hangouts Meet kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen aan een videogesprek. Meet werkt in je browser op desktop en in een app op je smartphone.

Hangouts Meet

Hangouts Chat lijkt qua functies erg op Slack, in Chat kun je namelijk in een team meerdere virtuele kamers aanmaken waarover over een specifiek onderwerp gediscussieerd kan worden. Net als in Slack kun je in Hangouts Chat ook andere diensten integreren in de kamers met chat bots.

Hangouts Chat

Hangouts Meet zal beschikbaar zijn voor G Suite gebruikers en Hangouts Chat kan door G Suite gebruikers nu al getest worden via een Early Adopter Program.

Lees ook

Reageer op dit artikel