Google+ krijgt poll-functionaliteit

Het sociale netwerk Google+ krijgt ondersteuning voor het maken van polls ofwel enquêtes. De nieuwe functionaliteit komt beschikbaar in zowel de Android-app als de webversie en is nu officieel aangekondigd door Google.

Google+ zou volgens eerdere geruchten het ondergeschoven kindje van Google gaan worden. De sociale netwerksite scoort niet zo goed als Google had gehoopt. Maar die geruchten lijken nu het tegendeel te bewijzen. Het team met ontwikkelaars van Google+ zit namelijk niet stil.

Google+ Poll

In een nieuwe update voor Google+ wordt een poll-functionaliteit toegevoegd aan de app. Op een gemakkelijke manier kunnen gebruikers hun stem of voorkeur aangeven tussen maximaal vijf opties.

De nieuwe functionaliteit in Google+ doet ons sterk vermoeden dat hier ook het team van Polar aan het werk is geweest. De online poll-dienst Polar werd in september overgenomen door Google en zou eind 2014 het doek vallen voor de dienst.

Google+ rolt de poll-functie vanaf nu uit, het kan nog even duren voordat in de applicatie van Google+ deze functie ook beschikbaar is.

Nieuw in Google+: polls. Wat vind jij van de nieuwe functionaliteit?

Currents
Currents
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel