Google krikt beveiliging Android-apps op

De beveiliging van Android wordt binnenkort nog verder uitgebreid. Nu worden applicaties tijdens de installatie nog gecontroleerd door Google, maar Google gaat binnenkort ook na de installatie de applicaties in het vizier houden.

Wanneer een applicatie nu geïnstalleerd wordt, controleert Google momenteel al of de applicatie malware bevat of dat er andere risico’s aan zitten. Ook toepassingen die buiten de Google Play Store gedownload worden, worden al getoetst door Google. Adrian Ludwig, verantwoordelijk voor de beveiliging binnen Google Android, meldt tegenover Computerworld dat het de verificatie van Android-apps uit gaat breiden.

Binnen enkele weken zal Google ook applicaties controleren die al reeds geïnstalleerd zijn op het toestel. Google wil onder meer de gebruiker op de hoogte stellen als de applicatie na de installatie ongevraagd andere software installeert. De opgeschroefde beveiliging komt beschikbaar vanaf Android 2.3 Gingerbread en hoger. Omdat de controle van de applicaties op de achtergrond wordt uitgevoerd, zal volgens Google de gebruiker er geen hinder van ondervinden.

De update zal via de applicatie Play Services worden uitgerold binnen enkele weken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel