Google maakt proces geverifieerde apps inzichtelijk

Op je Android apparaat scant Google regelmatig naar applicaties met kwade bedoelingen. Alleen dit proces was tot voor kort niet inzichtelijk, nu kun je ook daadwerkelijk zien welke apps er recentelijk gescand zijn.

Geverifieerde apps

De geverifieerde apps functie is al een aantal jaren aanwezig in het Android besturingssysteem. Maar of die functie ook op de achtergrond iets uitvoert was niet inzichtelijk. Je kunt het nieuwe tabblad vinden door op het instellingenscherm naar Google > beveiliging te gaan en vervolgens op apps verifiëren te tikken.

Google Apps verifieren

Je ziet naast een viertal gescande apps ook wanneer Google voor het laatst gescand heeft. Achter de icoontjes is een aantal af te lezen van apps die ook gescand zijn. Voor dit nieuwe venster lijkt het wel noodzakelijk om over Google Play Services 10.2.x te beschikken. In eerdere versies van Play Services was dit tabblad nog niet aanwezig.

In het tabblad kun je ook ervoor kiezen om onbekende apps naar Google te verzenden voor analyse. Op die manier help je Google bij het verbeteren van de beveiliging op Android. Het is afgeraden om de functie uit te schakelen, iets wat ook kan in het venster.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel