Google Maps voor Android krijgt nieuwe 3D-laag

Het lijkt deze maand erop dat Google vol inzet op nieuwe functies voor Google Maps. Gebruikers kunnen vanaf nu de nieuwe 3D-laag gebruiken in de app.

Google Maps: 3D laag

In de Android-app van Google Maps kun je nu gebruik maken van een nieuwe functie. Gebruikers krijgen met de nieuwste update die aan de kant van de server wordt geactiveerd, toegang tot een nieuwe 3D-laag. Deze was al wel beschikbaar door met twee vingers op de kaart naar boven te schuiven, waardoor de kaart kantelt, maar nu kun je hem ook direct zelf aan of uit zetten.

Google Maps 3D Layer

Je vindt de optie terug onder de rest van de lagen. Hiervoor klik je rechtsbovenin het scherm op de lagen-knop. Eerder werd daar al de nieuwe Street View-laag aan toegevoegd, nu dus ook de 3D-laag. Door met twee vingers naar boven te vegen kun je de diepteweergave bekijken en zo gebouwen in 3D-perspectief zien.

Google Maps 3D Laag

Overigens verschilt het nog een beetje per plaats hoe de tekeningen eruit zien. Zo zie je bijvoorbeeld in Breda de Grote Kerk als een blok, maar heb je in Barcelona de Sagrada Família mooi uitgetekend.

De functie is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Voor de nieuwe feature hoef je geen app-update uit de Play Store te downloaden, hij wordt aan de kant van de server geactiveerd.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel