Google Maps app krijgt nieuwe Street View-laag: zo werkt het

Opnieuw zijn er verbeteringen voor de app van Google Maps. Het team van ontwikkelaars heeft nu een nieuwe Street View-laag toegevoegd. De functie maakt het gebruik van de functie nog handiger.

Street View laag in Google Maps

Sinds jaar en dag zijn Google Street View en Google Maps met elkaar verbonden. Wanneer je een plek bezoekt in de app, of een gedeelte van een weg een paar tellen ingedrukt houdt, zie je direct of er Street View-beelden beschikbaar zijn. Dat is nogal omslachtig. Een kleine, maar erg handige toevoeging biedt daar nu een oplossing voor.

Google Maps Street View laag

Rechtsbovenin vind je in de Google Maps app een lagen-button. Hier kun je kiezen voor verschillende lagen; denk aan verkeersinformatie, informatie over openbaar vervoer, de terrein- of satelliet-weergave of fietspaden. Onder ‘Verkennen’ wordt daar nu een nieuwe functie aan toegevoegd; Street View.

Google Maps Street View laag

Wanneer je deze optie hebt ingeschakeld, zie je in één oogopslag waar Street View-beelden beschikbaar zijn. Vervolgens kun je de plek of weg waar je het straatbeeld van wilt bekijken, ingedrukt houden en Street View starten. Het liefst hadden we gezien dat je dan ook direct met één tik op het scherm het beeld van de desbetreffende straat te zien krijgt.

De Street View-laag knop is vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Je hoeft hiervoor geen update uit te voeren via de Google Play Store; hij is direct beschikbaar.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel