Google Maps voorziet routeplanner van aanvullingen op openbaar vervoer

Er wordt weer een update uitgerold voor de Google Maps app. De applicatie krijgt uitbreidingen voor de routebeschrijving. Hierbij wordt gekeken naar aanvullingen op het openbaar vervoer.

Google Maps met uitgebreidere routebeschrijving

Vorige maand heeft Google deelfietsplatformen toegevoegd aan de kaartendienst. Nu is het tijd voor een andere verbetering. Google heeft bekend gemaakt dat het de reisadviezen per openbaar vervoer uit gaat breiden met andere opties. De zogenoemde last mile zou je dan bijvoorbeeld af kunnen leggen met ander vervoer.

google maps aanvullend openbaar vervoer

Het gaat hierbij om bijvoorbeeld van taxidiensten zoals Lyft en Uber. Daarbij worden ook deelfietsen genoemd; waarbij je een fiets kunt huren of platformen waarbij je scooters of steps kunt gebruiken. Het is als aanvulling op het openbaar vervoer, waarbij je verder niet op een eigen fiets of ander eigen vervoersmiddel bent gewezen.

Google geeft aan dat deze feature vanaf eind september beschikbaar moet zijn in 30 landen. In de toekomst zou het aantal landen uitgebreid worden. Het is niet duidelijk of Nederland ook direct tot de mogelijke eerste lichting landen behoort. Wel gebruikt Google een plaatje van een NS trein in hun bericht, dus wie weet.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel