Google Maps 9.71 laat aanwijzingen voor handige nieuwe features zien

Google Maps 9.71 is uitgebracht als beta-versie. Gebruikers zullen in eerste instantie weinig merken van de nieuwe versie. Echter zijn er in de code van de update al een groot aantal nieuwe functies gevonden die binnenkort toegevoegd zullen worden.

Google Maps 9.71

Voordat Google de definitieve versie in de Play Store voorziet van een update, worden eerst beta-versies uitgebracht. Nu is Google Maps 9.71 uitgebracht. Visueel gezien zijn hierin geen wijzigingen gevonden. Wel duikt bij een zeer kleine groep gebruikers de screenshot-button op; zoals te zien is in onderstaande video. Hier op de redactie is deze niet zichtbaar.

Google Maps 9.71 screenshot

Nieuwe functies op komst

Wel zijn in de code door de collega’s van Androidpolice aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies. Deze functies zijn dus nog niet te gebruiken, maar worden voorbereid voor een komende update. Het zal in de toekomst mogelijk worden om een snelkoppeling te plaatsen naar een favoriet station (voor openbaar vervoer). Zo kun je snel de vertrektijden bijvoorbeeld openen. Ook kan de aankomsttijd worden weergegeven middels een notificatie en kun je je trip delen. Google Maps zou ook verbeteringen laten zien in de algemene prestaties van de openbaar vervoer planner.

Een andere verbetering die voorbereid wordt voor het live delen van je locatie, is het tonen van het batterijpercentage. De ander zou in de toekomst kunnen zien wat het batterijniveau van de verzender van de locatie is. Er zijn twee stukken tekst in de code van Google Maps 9.71 opgedoken. “Het batterijniveau ligt tussen de – en – procent, en wordt niet opgeladen”, en “Het batterijniveau ligt tussen de – en – procent en wordt opgeladen”. Zo komt het in de toekomst niet meer als een verrassing als de locatie ineens niet meer uitgezonden wordt.

De functies zijn dus nog niet te gebruiken, maar alleen in de code van Google Maps 9.71 gevonden. In de vorige update, Google Maps 9.70 zijn ook al verschillende nieuwe functies opgedoken die we binnenkort in Maps kunnen verwachten.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel