Google Maps vraagt je ingehuurde specialisten zoals klusjesmannen te beoordelen

Google Maps is veel meer dan alleen een navigatie-app. Vanaf nu wordt er getest met het tonen van ingehuurde specialisten. Denk aan een verhuizer, een klusjesman of een loodgieter. Deze groep moet het vaak nog doen zonder reviews. Dat moet nu gaan veranderen.

Google Maps: klusjesman beoordelen

In Google Maps kun je een enorme hoop informatie vinden. Daarbij vind je bij een groot aantal plaatsen ook de nodige beoordelingen. Dit kan handig zijn voor het vinden van een goed bedrijf. Echter is er ook een groep waarbij er vaak geen review achtergelaten kan worden. Het gaat om specialisten die dan vaak thuis langskomen. Het gaat bijvoorbeeld om de loodgieter, een monteur, een klusjesman of een verhuizer.

Google Maps beoordeling specialist

In de nieuwste beta-versie van Google Maps wordt getest met het beoordelen van deze specialisten. Google toont suggesties van personen waar je mogelijk contact mee hebt gehad voor een klus. Hierbij wordt gekeken naar de zoekgeschiedenis van Google en telefoontjes die via Maps gedaan worden. Bij een suggestie staat bijvoorbeeld de tekst ‘Je hebt dit bedrijf twee maanden geleden gebeld, of ‘Je hebt twee maanden geleden de website van dit bedrijf bezocht’.

Google Maps zal ook een overzicht tonen met een verzameling van populaire categorieën in de buurt. Denk hierbij aan verhuisbedrijven, aannemers, elektriciens, schoonmakers en andere werkzaamheden. Google test dus nu deze functie, wanneer deze test geslaagd is, zullen we deze functie in de definitieve versie van Google Maps gaan zien.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel