Google Maps: Pacman spelen in eigen gekozen stad [update]

Google Maps heeft aan de vooravond van 1 april alvast een leuke verrassing online gezet. Je kan nu in Google Maps lekker een potje ‘Pacman’ spelen. Daarnaast is Pacman ook op Android en Apple iOS te spelen!

Pacman in Google Maps

Google heeft de aftrap gegeven voor ‘1 april’. Vanaf nu vind je in de webversie van Google Maps de mogelijkheid om Pacman te starten. Wanneer je voor de Pacman-laag kiest in Google Maps verandert de kaartweergave in een speelterrein en kan het spel beginnen. Straten van het gekozen gebied veranderen in de gangen en word je ondertussen achterna gezeten door spoken. Wanneer je alle bolletjes hebt opgegeten, heb je gewonnen.

Pacman Google Maps

Bij het starten van Pacman kan je er ook voor kiezen om een random plaats te kiezen. Je kan dus ook zelf een gebied kiezen. Voorwaarde is wel dat er genoeg wegen zich in dat gebied bevinden, anders kan er geen speelveld aangemaakt worden. Natuurlijk is ook het traditionele mono-muziekje aanwezig in Pacman.

Pacman Android Google Maps

Update 19:30 uur: Ook op Android en Apple iOS

Via de Android-app van Google Maps kan je ook Pacman spelen, maar dan moet je eerst de aanwijzingen volgen en Pacman zien te vinden. De tips om Pacman te vinden, vind je hier. Mocht je hem rond de locatie waar je volgens de hints moet zitten, niet vinden, probeer dan door te zoomen en te draaien of je op een andere manier de Pacman-button te zien krijgt. We hebben in bovenstaande screenshots de locatie waar wij hem vonden even geblurred 🙂 veel plezier!

Ook Pacman proberen in Google Maps? Ga dan naar de website van Google Maps.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel