Google Maps geeft startschot voor melden van gebeurtenissen op de weg

Google Maps krijgt met regelmaat nieuwe functies en nu wordt het startschot gegeven van een nieuwe functie. Vanaf nu kun je meldingen maken voor bijvoorbeeld files, ongevallen of meer.

Meldingen in Google Maps

Google kwam maanden geleden al met de functie waarbij je radarcontroles, files en ongevallen kon melden in Google Maps. Het bleef daarna even stil rondom de functie. Mocht de functie nog niet voor jou beschikbaar zijn, dan is er goed nieuws. Google heeft bevestigd dat de functie vanaf nu naar iedereen uitgerold gaat worden.

Google Maps melden

Tijdens het navigeren vind je een tekstwolkje met het plus-symbool (+). Vanuit daar kun je meldingen maken van een gebeurtenis op je route. Denk aan het toevoegen van een radarcontrole, file, ongeluk of werkzaamheden. Met deze melding kun je dus andere weggebruikers waarschuwen. Bij een melding van een ander kun je ook bij deze aangeven dat deze juist is, of inmiddels verleden tijd.

Voor een groot deel van de gebruikers is het melden van situaties op de weg al langer mogelijk. Mocht dit voor jou nog niet gelden, dan kun je de functie vanaf nu dus verwachten. Google rolt de update vanaf deze week breed uit.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel