Google Maps voegt ‘Veilig blijven’ knop toe bij auto- en taxiritten

Google Maps heeft een nieuwe optie toegevoegd aan de applicatie. Vanaf nu kun je de ‘Veilig blijven’ knop gebruiken bij een autorit, of terwijl je in de taxi zit. Deze knop werd eerder al in India geïntroduceerd, en nu dus ook in Nederland.

Veilig blijven in Google Maps

In Google Maps is vanaf nu een nieuwe functie te gebruiken. De functie ‘Veilig blijven’ duikt op wanneer je de navigatie start of wanneer je een taxirit start. Een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje, dus Google Maps wil je hierbij helpen.

Google Maps

Met de Veilig blijven-knop kun je direct tijdens het navigeren anderen op de hoogte brengen van je rit. Zij kunnen live je reis zien, terwijl deze realtime gedeeld wordt. Je kiest daarbij zelf wie de reis mag inzien. Overigens was het al langer mogelijk om je reis live te delen, maar de optie is nu minder ver weggestopt.

Een andere optie waarvoor Veilig blijven gebruikt kan worden is tijdens een taxirit. Wanneer de taxi afwijkt van de route, krijg je hiervan een melding op je smartphone. Het kan natuurlijk zijn dat de taxichauffeur een sluiproute weet, maar wanneer dit niet het geval is, kan het zomaar zijn dat je onnodig veel meer moet betalen omdat de chauffeur een omweg neemt. Google Maps helpt je dit te voorkomen. Maps zal een melding sturen als er een afwijking is van 500 meter.

De functie wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold, het kan dus even duren voordat iedereen de optie heeft.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel