Google My Tracks definitief niet meer te gebruiken: dit zijn de alternatieven

Vandaag is Google officieel gestopt met het ondersteunen van de toch wel geliefde app Google My Tracks. Google maakte in januari bekend te stoppen met Google My Tracks. De applicatie werd gebruikt om een route live bij te houden en op te slaan. Aan het eind van je rondje rijden of hardlopen kon je verschillende statistieken bekijken.

Google My Tracks

Google My Tracks is vanaf vandaag niet meer te gebruiken. We schreven eerder al dat Google de stekker uit de applicatie zou trekken per 30 april 2016. En dat is vandaag inderdaad gebeurd. Mocht je de applicatie nog wel voor de bekendmaking hebben gedownload, dan kreeg je tot 5 april de mogelijkheid de gegevens te exporteren naar Google Drive of te bewaren op externe opslagruimte. Na die dag kon je enkel nog de data extern opslaan. Vandaag heb je niet meer de mogelijkheid om de applicatie te gebruiken.

Google My Tracks alternatieven

Met Google My Tracks werd het mogelijk gemaakt om een route vast te leggen. Interessante gegevens zoals de snelheid, hoogteverschillen, de tijd en de locaties worden hierbij opgeslagen. Vervolgens kon je je route bekijken en delen met vrienden. Tevens was er Android Wear ondersteuning voor een nog nauwkeurige vastlegging van de data.

Mocht je erg gehecht zijn aan Google My Tracks, dan is er een troost; er zijn voldoende alternatieven in de Play Store te vinden. DroidApp heeft de Google My Tracks alternatieven voor je op een rij gezet in ons artikel met beste GPS-tracker apps voor Android.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel