Google komt met nieuwe social media app: Shoelace

Nadat Google+ niet het gewenste succes had bereikt, laat Google nu een ander nieuw proefballonnetje op. Google presenteert het nieuwe sociale netwerk Shoelace, wat nu wordt getest.

Google Shoelace

Alweer een sociaal netwerk erbij? We horen het je denken. Toch denkt Google de interesse van gebruikers te kunnen wekken met een nieuw social media-platform. Het bedrijf test het nieuwe Google Shoelace. Dit nieuwe platform werkt anders dan Google+, waar het bedrijf eerder de stekker uithaalde.

Allereerst is het een sociaal experiment, gemaakt door Area 120, de ontwikkelafdeling voor experimentele producten van Google. Er worden vaker apps en dingen uitgebracht door deze afdeling, waarvan we sommige dingen weer terugvinden in de bestaande apps van Google. Het gebeurt daarbij vaak dat de desbetreffende app zelf niet uitgebracht wordt op een later moment.

Google Shoelace

Google Shoelace richt zich vooral op lokaal gebied, om mensen te leren kennen in plaats van om met ze in contact te blijven. Hierbij kijkt de app naar je interesses van jezelf en die van een ander. Het moet met de app mogelijk zijn om activiteiten in de omgeving te verkennen en te plannen. Ideaal voor als je net verhuisd bent naar een nieuwe plek, of juist andere mensen wilt ontmoeten die reeds in de buurt wonen.

Er is voor gekozen om de applicatie niet direct breed beschikbaar te stellen. Als eerst wordt Shoelace getest in New York. Daarnaast kun je je enkel aanmelden indien je toegelaten bent voor een community. Naar verwachting zal in een later stadium het aantal gebieden waar de app gebruikt kan worden uitgebreid worden. Of Nederland dan ook tot de gelukkigen behoort is niet bekend.

Zie jij de nieuwe app van Google wel zitten?

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel