Toekomst Google Fit erg onzeker: fouten stapelen zich op

Google Fit is de fitness-app van Google en kent een hoop interessante functies. Echter kan het zomaar zijn dat de dagen voor Google Fit geteld zijn, dit lijkt uit diverse aanwijzingen.

Einde voor Google Fit nabij?

Als Google geen toekomst meer ziet in een app of dienst, dan gaat het op zwart. Dat is het risico bij de diensten van Google en zagen we onlangs bij Google Trips, maar over de langere tijd ook bij Google+ en Google Reader. Het kan zomaar zijn dat Google Fit hier binnenkort aan toegevoegd wordt.

Onlangs staakte Google de webversie van Google Fit, maar als we kijken naar de aandacht voor de app dan is die bedroevend. In de afgelopen maanden is het aantal klachten van gebruikers flink gestegen. Hoewel het probleem niet iedereen treft, lopen er veel gebruikers rond die problemen ervaren met de app van Google Fit.

Google Fit

Bij sommige gebruikers werkt het bijhouden van activiteiten niet meer, niet alleen via de Google Fit app, maar ook via een Wear OS smartwatch. Het opnieuw installeren en aanmelden werkt ook in bepaalde gevallen niet. Hierbij wordt de foutmelding getoond dat je je niet kunt aanmelden. Tevens melden Google Fit-gebruikers problemen met de synchronisatie en in combinatie met apps van derden.

Over de afgelopen maanden waarin de problemen naar voren kwamen, heeft Google niet gereageerd op de problemen. Ook is er niets aan veranderd in de vorm van een update. Of dit het einde betekent van Google Fit is niet bekend, het is te hopen van niet. Eind april werd nog de Apple iOS app uitgebracht van Fit.

Google Fit: Activiteittracking
Google Fit: Activiteittracking
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel