Google Now raakt ontwikkelaars kwijt na onvrede

Afgelopen week gaf Microsoft een update uit voor haar Bing-app en kwam met een Now on Tap kloon. Iets wat Google vol trots aankondigde op de Google I/O 2015, nu blijkt dat een aantal ontwikkelaars bij het bedrijf zijn vertrokken uit onvrede.

Google Now verliest ontwikkelaars

Volgens Re/code zijn een groot deel van de ontwikkelaars achter Google’s assistent vertrokken nog voor aanvang van Google I/O. Google Now, in 2012 geïntroduceerd als assistent voor het voorspellen van reistijd is door de jaren heen een echte assistent geworden. Dit is mede te danken aan Larry Page, die onlangs vertrok bij Google om Alphabet te gaan leiden. Page vond Now een belangrijk onderdeel binnen Google en de dienst paste ook geheel binnen zijn visie voor intelligente en eenvoudige systemen.

Google Now derden

De onvrede binnen het team begon nadat Amit Singhal, baas over de zoekafdeling van Google, het team verzocht om over te gaan in diezelfde afdeling. Ook Google’s nieuwe CEO Sundar Pichai heeft een rol gespeeld in het vertrekken van de developers, hij fiatteerde de overgang. Een aantal ontwikkelaars waren ontevreden van de overgang van het Android-team naar de zoekafdeling dat deze besloten hebben hun spullen te pakken. Twee van de drie oprichters van Google Now zijn vertrokken samen met een onbekend aantal ontwikkelaars. Reden voor het verhuizen van het team zit in het feit dat mobiel zoeken steeds belangrijker wordt en Google Now daar een grote rol in speelt.

Bron: Re/code

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel