Google Now rolt ‘kaarten van derden’ uit in Nederland

Google Now toont vanaf nu ook in Nederland kaarten van derden. De integratie van niet-Google apps in Google Now werd eind januari al aangekondigd. De mogelijkheden in Google Now worden hiermee een stuk groter.

Google Now derden

In Nederland is Google begonnen met het uitrollen van de functie ‘kaarten van derden’ in Google Now. Eind januari kondigde Google aan dat er een functie beschikbaar komt waarmee berichten uit geïnstalleerde apps ook in Google Now weergegeven konden worden. Vandaag is het zover, zo ontdekte we vandaag.

Google Now derden

Applicaties die als kaart in Google Now weergegeven kunnen worden zijn onder andere Shazam, Airbnb, TripAdvisor en Hootsuite. In de komende tijd zullen daar ongetwijfeld meer partijen bijkomen. In de instellingen kan per applicatie aangegeven worden of deze kaarten mag weergeven in Google Now, dit kan door onderstaande stappen te volgen.

Google Now derden

  • Open Google Now
  • Open het uitschuifmenu
  • Klik op aanpassen
  • Daar zie je de optie ‘Gedownloade apps’ staan
  • Vervolgens zie je de applicaties die kaarten kunnen weergeven op Google Now.

Echter zie je hier niet alle ondersteunende applicaties. Zo zullen bepaalde applicaties pas een kaart weergeven als dit relevant is. Voor het weergeven van kaarten van derden, is geen update noodzakelijk. De nieuwe functie wordt automatisch en gefaseerd uitgerold voor de gebruikers.

Heb jij al kaarten van derden in Google Now? We horen het graag!

Lees ook

Reageer op dit artikel