Google Now krijgt uitgebreidere sport- en weer-notificaties

Google Now gaat gebruikers uitgebreidere notificaties geven van bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd of het weer. Ook zijn er nieuwe instellingen te vinden met betrekking tot de prioriteitsmodus van Google Now. De nieuwe kaarten zijn ook voor Nederlandse gebruikers.

Google Now

Google Now

Google Now is een handige digitale assistent, althans, voor veel gebruikers. De applicatie moet nu nog handiger worden met uitgebreidere notificaties en kaarten. In het menu met instellingen zijn nu meer opties te vinden. In het menu vinden we prioriteitsmeldingen, waardoor je van bepaalde gebeurtenissen ook notificaties kunt ontvangen als je telefoon op de prioriteitsmodus staat.

Google Now

Je kunt aangeven dat je meldingen wilt ontvangen over scores en wedstrijdtijden over bijvoorbeeld je favoriete voetbalclub. Je kan dan een melding krijgen in de notificatiebalk als er wordt gescoord.

Google Now

In Google Now kunnen daarnaast de eindstanden verborgen worden, zodat je later in alle spanning de wedstrijd kunt terugkijken, zonder dat je de eindstand al weet.

Google Now

Daarnaast kan je het weerbericht ontvangen met aanzienlijke veranderingen in de weersomstandigheden. Waarbij bijvoorbeeld aangegeven wordt dat de temperatuur lager ligt dan gisteren. Ook is het nog steeds mogelijk om notificaties over plaatsen te krijgen en kan je nu ook kiezen voor meldingen over verhalen en video’s.

Google Now
foto via Androidpolice

Google Now zal vanaf nu de nieuwe functies via een server-update uitrollen. Hier op de redactie kregen we nog niet de nieuwe weer-notificaties. Mocht jij die wel tegenkomen, dan horen we dat natuurlijk graag!

Lees ook:

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel