Google in onderhandeling met Fitbit voor overname

Google is in onderhandeling met Fitbit. Google zou de partij over willen nemen. Maar welke plannen heeft Google met de maker van fitness-trackers en meer?

Google wil Fitbit

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is van plan om Fitbit over te nemen, zo meldt persbureau Reuters. Het bedrijf is succesvol met verschillende soorten apparaten waaronder fitness-trackers. Google zelf heeft wel Wear OS (voorheen Android Wear), maar dit levert nog niet het succes op waarop Google had gehoopt. Wellicht dat de kennis en producten van Fitbit dit tij moeten keren.

Fitbit Versa bandje

Apple, Samsung en Huawei bieden zelf al apparaten aan met een eigen OS, waarmee ze zich willen onderscheiden van de rest. Op moment van schrijven is er nog geen akkoord tussen de twee bedrijven voor een overname. Ook willen de twee bedrijven niet reageren op het bericht. Na de bekendmaking steeg het aandeel van Fitbit op de beurs met 18 procent. Eerder dit jaar nam Google de smartwatch-afdeling van Fossil over, waarbij Google van plan zou zijn om met een nieuwe productinnovatie te komen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel