Google neemt smartwatch-deel van Fossil over: dit gaat er gebeuren

Google heeft opnieuw een overname op zijn naam staan. Het bedrijf neemt het smartwatch-deel van Fossil over. Met de overname is een bedrag van 40 miljoen dollar gemoeid. Wat gaat er veranderen?

Fossil overgenomen door Google

Een deel van Fossil is overgenomen door Google, zo is zojuist bekend gemaakt. Het gaat om de technologie voor de smartwatch. Met de overname krijgt Google op het intellectueel eigendom op deze technologie. In het persbericht spreekt Fossil over het volgende; ‘Fossil heeft technologie gemaakt dat de potentie heeft om het bestaande platform van smartwatches te verbeteren’.

Fossil Q Founder

Een ander iets wat overgenomen wordt is een deel van de medewerkers. Het gaat om een onbekend aantal medewerkers dat werkzaam is binnen het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Fossil. Wat Google precies van plan is, is niet helemaal bekend. Echter doet de overname denken aan die van HTC. Google zou eigen producten willen verbeteren en steviger op de markt zetten. Wie weet komt Google met een eigen watch, en gebruikt daarbij de kennis van Fossil. We zullen het in de komende tijd gaan horen.

Google maakt voor de overname een bedrag van 40 miljoen dollar over naar de rekening van Fossil.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel