Google brengt patch uit voor gevaarlijk Stagefright 2.0-lek

Google heeft naar eigen zeggen het Stagefright 2.0 lek gedicht. Met een nieuwe patch die door Google is uitgebracht moet Android hiermee weer een stuk veiliger worden. Vrijwel alle Android-toestellen zijn kwetsbaar voor het lek. Echter kan het nog even duren voordat gebruikers de update kunnen installeren.

Stagefright 2.0 patch

Google heeft een nieuwe patch uitgebracht voor Android die het Stagefright 2.0 lek moet dichten. Een miljard toestellen zijn kwetsbaar door het nieuwe beveiligingslek. De eerste ‘generatie’ van Stagefright was een MMS-lek, de tweede versie overtuigt gebruikers een audio- of videobestand af te spelen nadat ze naar een malafide website zijn gelokt.

Op 10 september zou Google al een update hebben vrijgegeven voor dit lek aan Nexus-apparaten. Echter kan het door de tussenkomst van providers en fabrikanten nog enige tijd duren voordat andere Android-smartphones en tablets beschermd zijn tegen mogelijke aanvallen. Google laat weten dat het lek nog niet misbruikt is voor aanvallen.

Google maakte eerder al bekend dat het maandelijks updates uit gaat rollen om mogelijke problemen rondom de beveiliging van haar Nexus-apparaten met Android aan te pakken. Ook andere fabrikanten zoals LG en Samsung beloven maandelijks updates voor hun -belangrijke- toestellen. HTC wil hier voorlopig niet aan beginnen, zo bleek gisteren.

via Google

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel