Google Persoonlijk: nieuw tabblad met persoonlijke zoekresultaten

Google komt met een nieuwe functie naar de mobiele zoekmachine van het bedrijf. Via je Android-apparaat vind je voortaan Google Persoonlijk, een persoonlijk tabblad die relevante zoekresultaten presenteert.

Google Persoonlijk

Wanneer je via de mobiele website van Google een zoekopdracht uitvoert, vind je vanaf nu een extra tabblad als onderdeel. Naast zoekresultaten, afbeeldingen, vluchten, kaarten en meer; vind je nu ook ‘persoonlijk’. Zoals de naam al aangeeft ben jij de enige die deze resultaten te zien krijgt. Je vind hier afhankelijk van je zoekopdracht content uit bijvoorbeeld Gmail, Google Foto’s, Agenda en dergelijke.

De informatie uit bijvoorbeeld een mailtje kan direct via de pagina geopend worden, waarbij je de mail in de browser te zien krijgt. Je kunt bij de zoekresultaten eventueel doorklikken naar een volledig overzicht van je persoonlijke resultaten. Ook eventuele aankopen vind je via Google Persoonlijk terug.

Opvallend is dat de persoonlijke resultaten niet via de Google app (voorheen Google Now) zijn te vinden, enkel via de (mobiele) website. Mogelijk test Google deze functie om later wellicht wel beschikbaar te maken in de applicatie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel