‘Google Pixel wordt dit jaar 4 miljoen keer verkocht’

Google zal in 2016 volgens schattingen maximaal 4 miljoen exemplaren verkopen van haar nieuwste smartphones. Het gaat hierbij om de Pixel en Pixel XL. Eerder deze week werden de twee smartphones aangekondigd. Google heeft hiervoor samengewerkt met HTC.

Pixel verkoopaantallen

Dinsdagavond kondigde Google de nieuwe Pixel en Pixel XL aan. Allebei de toestellen liggen nog deze maand in verschillende landen in de winkels. De Pixel-toestellen moeten de Nexus-toestellen aflossen en dus gaf Google uitgebreid aandacht aan de toestellen.

Google Pixel kleuren

Analisten van Digitimes melden dat de Google Pixel toestellen tussen de 3 en 4 miljoen keer over de toonbank gaat dit jaar, dat zou de helft van het totaal aantal HTC-toestellen zijn. Ter vergelijking: Samsung wist in de eerste helft van het jaar 25,1 miljoen exemplaren van de Galaxy S7 te verkopen. In het eerste weekend van de iPhone 7 verkoop zijn van dat toestel naar schatting 13 miljoen exemplaren verkocht.

De Nexus-serie bleef altijd op de achtergrond. De beschikbaarheid was minder dan bij andere merken en er werd vanuit Google amper geadverteerd voor de toestellen. Nu Google met de nieuwe Pixel-toestellen verder wil concurreren met bijvoorbeeld Apple, zal Google ongetwijfeld de Pixel smartphones meer aandacht geven.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel