Google Pixel XL (2017) uitgelekt: toestel krijgt randloos scherm met aanraakgevoelige randen

Tegen het einde van dit jaar kunnen we een nieuwe Google Pixel-smartphone verwachten. Nieuwe informatie geeft nu meer details over het toestel en ook krijgen we een eerste foto te zien van hoe de Google Pixel XL (2017) eruit zal gaan zien.

Pixel XL (2017) uitgelekt

Eerder werd al bekend dat LG de taak op zich mag nemen om de Pixel (XL) te ontwikkelen. De nieuwe informatie bevestigt dat en ook zal er een LG display in het toestel aanwezig zijn. Volgens de collega’s van Android Police scoort de bron met deze informatie qua betrouwbaarheid 8/10. Het toestel zal beschikken over een metalen behuizing met een glazen deel, met daaronder de vingerafdrukscanner.

Google Pixel XL 2017

Het display van de Google Pixel XL (2017) betreft een AMOLED display met een grootte van 6,0 inch. Daarbij zou het scherm een beeldverhouding hebben van 2:1, afgeronde hoeken hebben en zien we erg dunne schermranden zoals ook bij de Galaxy S8 en LG G6 het geval is. Het scherm loopt niet door aan de zijkanten van de telefoon. Aan de zijkant zou wel gebruik gemaakt zijn van aanraakgevoelige randen waarin geknepen kan worden om acties uit te voeren. Dit zagen we eerder al bij de HTC U11.

Er wordt geen dual-camera verwacht bij de nieuwe generatie Pixel. Er is ook nog geen informatie over het aantal megapixel en dergelijke. Onbekend is ook of Google een 3,5 mm aansluiting voor een headset toevoegt aan de telefoon. Mogelijk krijgt de smartphone ook stereo-speakers. Overigens staat nog niet vast wat de naam wordt van het toestel, of dat het Pixel 2 XL wordt. Helaas blijft ook onduidelijk wanneer de nieuwe Pixel precies aangekondigd wordt en of deze wél naar Nederland komt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel