Wat gebeurt er als je de Google Pixel (XL) 60 minuten onder water houdt? (video)

Google heeft de twee Pixel-smartphones voorzien van een IP53-certificering. Dit betekent dat de zowel de Pixel als de Pixel XL gedeeltelijk bestand zijn tegen stof en waterdruppels. Ze zijn dus niet volledig bestand tegen water. Maar wat gebeurt er als je de Pixel (XL) een uur onder water houdt?

Pixel (XL) in het water

Begin oktober kwam Google met twee nieuwe smartphones. Zowel de Pixel als de Pixel XL moeten de huidige Nexus 5X en Nexus 6P opvolgen. Hoewel de toestellen nog niet beschikbaar zijn in Nederland, zijn de toestellen al wel in verschillende andere landen verkrijgbaar, waaronder Duitsland en de Verenigde Staten. Een definitieve releasedatum voor de Nederlandse markt is nog steeds niet bekend.

De Google Pixel en Pixel XL zijn helaas, op papier, niet waterdicht. Wel is er de IP53-certificering. Dus ze kunnen tegen een stofje en een druppeltje, als we het zo mogen omschrijven. De bekende YouTuber Harris Craycraft durfde de gok te wagen om de Pixel (XL) een half uur onder te dompelen in een kan met water. Het resultaat zie je in onderstaande interessante video.

Zoals Harris al in de video aangeeft; geeft de video niet aan dat het toestel geschikt is om mee het zwembad in te gaan. Wel is de constructie van de Pixel (XL) in staat om te overleven als hij bijvoorbeeld per ongeluk in het water is gevallen.

Inmiddels is er ook een video verschenen die een uur duurt; waarbij het toestel een uur lang in een bak met water wordt gelegd.

Gisteren schreven we al over de Pixel duurzaamheidstest. Want hoe zit het met de bouwkwaliteit en het scherm? Dat zie je in die video.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel