Google Play Store 5.9.11: voorbereid op komst Android 6.0

De Google Play Store heeft een update gekregen en lijkt zich voor te bereiden op de komst van Android 6.0 Marshmallow. Maar er zijn ook andere interessante functies op komst.

Google Play Store

De applicatie winkel van Google heeft een update gekregen, versienummer 5.9.11 brengt één nieuwe functie en bevat een aantal verstopte functionaliteiten die nog niet zijn uitgebracht. AndroidPolice ontdekte de functies tijdens het uitpakken van het installatiebestand. De enige echt nieuwe feature in deze update is zichtbaar voor gebruikers van de Android 6.0 Marshmallow Preview 3, aan die gebruikers wordt nu een dialoogvenster getoond op het moment dat zij een voor Android 6.0 geschikte app installeren. Tijdens het gebruiken van een app kan je toestemming geven voor gevraagde app-permissies.App permissions

Geen ruimte meer

Wanneer je veel apps installeert dan wil je geheugen nog wel eens vollopen. Google lijkt te werken aan een oplossing voor dit probleem. In het installatiebestand zijn namelijk hints te vinden die er op wijzen dat de gebruiker bij het installeren van een nieuwe app, oude apps kan verwijderen om ruimte vrij te maken. Helaas werkt dit alleen met apps en niet met multimediabestanden waardoor je mogelijk niet veel ruimte vrij kunt maken.

Aanbevelingen op basis van locatie

In de Google Play Store krijg je regelmatig aanbevelingen voorgeschoteld, achter de schermen wordt gewerkt aan aanbevelingen op basis van je GPS locatie. Via een nog niet beschikbare instelling valt deze functie in- of uit te schakelen. Verdere details omtrent deze functie ontbreken nog.

Update

De update voor de Google Play Store zal automatisch uitgerold worden naar alle Android apparaten met versie 2.3 en hoger.

Bron: AndroidPolice

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel