Google rolt bèta-tab Play Store uit naar iedereen

Google heeft de Google Play Store vernieuwd met extra mogelijkheden. Eerder kwamen er al berichten binnen over een nieuw tabblad met bèta-functies, dat tabblad wordt nu naar iedereen uitgerold. De nieuwe feature geeft bèta-testers meer mogelijkheden.

Bèta-functies in Play Store

Ben je deelnemer aan een bèta-programma van een app, dan is er goed nieuws. Vanaf nu rolt Google een nieuwe functie uit voor de Google Play Store waarbij je in een oogopslag kunt zien van welke apps je de bèta gebruikt. Het tabblad is zichtbaar bij het overzicht ‘Mijn apps en games’ en wordt via een server-side update beschikbaar gesteld.

Bij apps met openbare bèta-versies krijg je nu ook de mogelijkheid te zien om deel te nemen aan de bèta. Deze melding dook eerder al op in de Play Store, maar werd door Google even later weer teruggetrokken. Ben je al deelnemer aan een bèta-groep, dan kan je je via de Android-app van de Play Store ook desgewenst je weer afmelden en de standaard, publieke versie van de app installeren na het verlaten van het programma.

Op de redactie dook het bèta-tabblad op in Play Store versie 6.7. De nieuwe functies zullen automatisch, via een server-side update, toegevoegd worden aan de app. Je hoeft hiervoor dus niets te doen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel