Google rolt nieuwe Android TV-interface uit: zo ziet het eruit

Google is begonnen met het aanpassen van de nieuwe Android TV-interface. Hierbij valt op dat we overeenkomsten zien met die van de Google TV interface.

Nieuwe interface voor Android TV

Voor Android TV staan er een aantal veranderingen klaar voor de interface van de dienst. Google begint met het verspreiden van een update voor Android TV, waarbij het nieuwe design doorgevoerd wordt. Bovenaan in beeld vind je drie nieuwe tabbladen; Home, Discover en Apps. Hierbij blijft het Home-tabblad hetzelfde, zoals je die gewend bent. Je hebt er toegang tot je favoriete apps en kanalen. Op het tabblad ‘Apps’ is ruimte voor alle geïnstalleerde apps.

Android TV nieuwe update 2021

Het nieuwe tabblad heet Discover, vertaald Ontdekken. Hier kun je terecht voor persoonlijke aanbevelingen op basis van wat je interessant vindt en wat je kijkt. Ook laat het zien wat er nu populair is op Google. Je krijgt aanbevelingen voor films, shows en live tv.

Android TV interface 2021

De uitrol voor de nieuwe interface van Android TV start vanaf nu in Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Canada. In de komende weken zijn meer landen aan de beurt, zo laat Google weten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel