Google laat smartphone ontgrendelen met stem

Google is bezig met het uitrollen van een nieuwe functie in Smart Lock. Gebruikers melden dat Google de mogelijkheid toestaat om je smartphone te ontgrendelen met je stem. De functie krijgt de naam ‘Trusted Voice’ mee.

Smart Lock

Smart Lock is een recent geïntroduceerde beveiligingsmodule waarmee je je smartphone op verschillende manieren kunt vergrendelen, en ontgrendelen. Deze techniek vinden we in Android 5.0 Lollipop en hoger. Het is mogelijk om je telefoon te ontgrendelen op basis van vertrouwde apparaten die in de buurt zijn (bijvoorbeeld een smartwatch) of op basis van je locatie. Binnenkort zullen deze functies worden uitgebreid.

We schreven in maart al over de ‘On-body detection‘ waarmee middels het gebruik van sensoren herkend kan worden of je het toestel gebruikt terwijl je beweegt. Binnenkort kunnen we een nieuwe ongrendelingstechniek verwachten, die Google bij een kleine groep gebruikers al uitgerold schijnt te hebben: Trusted Voice.

Smart Lock - Trusted Voice

Trusted Voice

Met Trusted Voice moet het mogelijk worden om je Android smartphone of tablet te ontgrendelen met je stem. Het apparaat zal worden ontgrendeld wanneer je de woorden “Ok Google” uitspreekt. Het is nog niet bekend wanneer we in Nederland de nieuwe ontgrendelingstechniek kunnen verwachten. In Nederland moeten we ook nog wachten op de on-body detection.

via AndroidPolice

Lees ook

Reageer op dit artikel