Google trekt stekker uit foto-platform Panoramio

Google kan ook wel gezien worden als het moederbedrijf van de wereld. Als je ziet hoeveel bedrijven, vaak startups, zij overnemen dan vraag je je soms echt af wat Google er allemaal mee doet. Zo ook toen Google in 2007 Panoramio overnam. Nu heeft Google bekend gemaakt dat de fotodienst op zwart zal gaan.

Google Panoramio stopt

Het eerste plan van Google was om in 2014 te stoppen met Panoramio, net nadat Google Maps Views was gelanceerd. Dat ging niet door omdat veel gebruikers erover gingen klagen bij Google met als gevolg dat de dienst bleef bestaan. Er zou namelijk geen goed alternatief zijn.

Panoramio

Google heeft nu laten weten dat Panoramio op 4 november al deels op zwart gaat doordat mensen niks meer kunnen aanpassen en toevoegen en een jaar later in november 2017 zal het platform dan uiteindelijk worden afgesloten.

Google geeft de volgende reactie over het opdoeken van de dienst:

“Hedendaags, met tools zoals Google Maps en ons ‘Lokale Gidsen programma’ geven wij onze gebruikers makkelijke methodes om je foto’s te delen met een actieve en constant groeiende community. Door de beschikbaarheid van deze platforms hebben we besloten door te gaan met het beëindigen van Panoramio.”

Als je je Panoramio account aangesloten hebt aan je Google account dan zullen alle gemaakte foto’s terug te vinden zijn in je Google Albums Archief, ze zullen dan geen opslagruimte van Google Drive gebruiken.

Lokale gidsen

Google moedigt huidige gebruikers van het foto-platform aan om aan het ‘Local Guides Program’ voor Google Maps deel te nemen. “Het is voor het warme gevoel dat je andere kan helpen om nieuwe plaatsen te ontdekken, daarnaast heeft het nog een aantal voordelen. Elke plaats waaraan je meewerkt om deze te verbeteren levert je punten op waarmee je speciale evenementen kan bezoeken, en aan acties mee kan doen waar andere dat niet kunnen.”

Als je Google’s opties niks vindt, kan je je Panoramio foto’s verwijderen of naar de instellingen van Panoramio gaan om je account te verwijderen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel