Google Trips: dit is de nieuwe reis-app van Google

Google kondigde onlangs aan dat het komt met een nieuwe, eigen reis-applicatie. De Android-app van Google Trips is nu uitgebracht onder een geselecteerd aantal groep deelnemers. De applicatie is nog niet voor iedereen beschikbaar maar door te testen wil Google de feedback gebruiken om het beste van de applicatie te maken. We geven je alvast een voorproefje.

Google Trips app

Onlangs stuurde Google e-mails naar lokale gidsen die actief hun bijdrage leveren aan Google Maps. Degenen met in ieder geval level 2 of hoger zouden een uitnodiging kunnen ontvangen en te worden uitgenodigd om de applicatie te testen. De collega’s van Androidworld hebben de hand weten te leggen op screenshots van de applicatie. Hiermee krijgen we alvast een mooi kijkje op de reis-app van Google; Google Trips.

In Google Trips zien we niet alleen de aankomende reizen, maar ook de eerder geplande reizen. De informatie over de reizen bestaat niet alleen uit de bestemming, maar ook uit de datum, de vlucht(en) en de plaatsen van overnachting. De informatie wordt aangevuld met foto’s en beoordelingen en wanneer beschikbaar ook korte informatie over de bezienswaardigheden.

In de verschillende blokken van Google Trips zien we ook de tips voor de bestemming, de opgeslagen plaatsen en de locaties in de buurt. Ook wil Google ons tips geven waar we het beste een drankje kunnen doen en het beste uit eten kunnen gaan. De informatie kan ook offline opgeslagen worden, handig als je geen internetverbinding hebt op vakantie.

Zoals gezegd wordt Google Trip momenteel enkel getest onder lokale gidsen. Wanneer we de definitieve versie van Google Trips kunnen gaan zien, is niet bekend gemaakt. Het is ook niet definitief gezegd dat de applicatie na de test uitgebracht zal worden. Wellicht wil Google na het testen de feedback gebruiken om zo later een definitieve reis-app uit te brengen.

Bekijk ook:

Lees ook

Reageer op dit artikel