Google stopt vanaf mei met gespreksopname-apps in Play Store

Vanaf 11 mei stopt Google met applicaties die telefoongesprekken op konden nemen. Dit volgt na een wijziging in het Google Play Store-beleid dat ingevoerd gaat worden.

Geen gespreksopname-apps

Applicaties die telefoongesprekken op kunnen nemen, worden al lange tijd door Google aangepakt. De officiële API werd met Android 6 Marshmallow verwijderd, bij Android 9 Pie werden er beperkingen opgelegd voor de toegang tot de telefoonaudio. In de tijd erna konden applicaties via andere wegen alsnog toegang krijgen hiervoor, maar dat gaat veranderen.

Ontwikkelaars die applicaties via de Google Play Store willen verspreiden, kunnen vanaf 11 mei niet langer meer toegang verkrijgen tot de Accessibility API voor het opnemen van gesprekken. Voor andere zaken, zoals voor applicaties die ontworpen zijn voor mensen met een handicap, mag deze API nog wel gebruikt worden.

Het is niet helemaal duidelijk wat Google doet met de apps die al deze toegang hebben. Apps in de huidige vorm hebben vermoedelijk geen hinder van deze beperking, al lijkt het logisch dat Google de beperkingen ook oplegt voor de toekomstige updates.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel