Google Street View nu nog beter op mobiele devices

Google heeft een flink aantal verbeteringen doorgevoerd in Google Street View voor mobiele apparaten. Ontwikkelaars die Google Street View in hun app hebben verwerkt kunnen direct profiteren van de verbeteringen en als gebruiker ga je verschil merken. Wat Google allemaal heeft aangepast zetten we voor je op een rij.

Google Street View verbeterd

Het eerste wat je meteen zult merken is dat het navigeren in de Street View modus soepeler verloopt. Dit komt omdat Google een andere render-methode gebruik waardoor er meer frames getoond kunnen worden. In de oude render-methode lijkt het alsof Street View wat schokkerig voortbeweegt. In de nieuwe variant zul je dit niet meer merken, in de Android app is het vloeiend navigeren al eerder geïntroduceerd.

Google Street View scrolling

Ook bij het rond kijken zijn verbeteringen doorgevoerd, het laden van beelden gaat nu zonder horten of stoten. Objecten zoals hoge gebouwen tonen soms wat afwijkingen waardoor het lijkt alsof een gebouw niet recht is. In de nieuwe versie van Street View zijn rechte gebouwen ook echt recht en op steile hellingen zijn gebouwen nu eveneens recht gepositioneerd. 

Google Street View gebouwen onder een hoek

Voor mobiele apparaten zijn er nieuwe mogelijkheden in de web versie van Street View te vinden. Zo werken de gebaren uit de Android applicatie nu ook in de browser zoals knijpen om te zoomen en dubbel tikken om te navigeren. Ook kun je door rond te kijken met je telefoon het Street View beeld mee laten bewegen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel