Google Street View krijgt nieuwe camera’s: dit is het kwaliteitsverschil

Google heeft bekend gemaakt dat het voor nieuwe Street View beelden gebruik gaat maken van nieuwe camera’s. Dit betekent dat na acht jaar de manier van werken op de schop gaat. We zien ook de verschillen tussen de camera’s. Daarbij wordt de dienst vele malen slimmer en belooft dat wat voor de toekomst.

Google Street View camera’s

De camera’s die Google gebruikt voor het maken van foto’s voor Google Street View, worden vernieuwd. De van oorsprong zoekmachine-gigant laat weten dat de camera’s na acht jaar worden vervangen. Nog steeds zullen ze het beeld vastleggen in 360 graden, maar in plaats van 15 camera’s op een auto worden dit er 7.

Google laat weten dat iedere camera voorzien wordt van een 20 megapixel sensor. Daarbij worden enkele camera’s ook voorzien van de mogelijkheid om foto’s in HD te schieten waarbij de beelden scherper worden dan voorheen, en ook voorzien zijn van beter contrast. Een groot voordeel is verder dat beelden nog beter naadloos aan elkaar worden geplakt.

Het verschil tussen de huidige en de nieuwe camera vind je hieronder. Dat is veelbelovend.

Google Street View camera

Street View wordt slimmer

Er wordt samen met de nieuwe camera’s ook gebruik gemaakt van machine learning. Zo moeten bepaalde onderdelen nog beter opgeslagen en vastgelegd worden voor het verbeteren van de kaartendienst Maps. Denk aan huisnummers, straatnamen en andere dingen. Het moet in de toekomst zelfs mogelijk worden dat bijvoorbeeld kleine bordjes met openingstijden gelezen kunnen worden en automatisch toegevoegd worden aan Maps.

Het geheel moet nog slimmer worden volgens Google. Een andere mogelijkheid die in de toekomst verwacht wordt, is de mogelijkheid om bijvoorbeeld de vraag te stellen hoe de roze winkel naast de kerk heet. Handig als je een naam of adres niet weet.

Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel