Google Street View bestaat 10 jaar: interessante tijdlijn en de beste foto’s

Google Street View viert haar tiende verjaardag. De dienst, die verweven is in verschillende Google-diensten zoals Maps en Earth, laat je een groot deel van de wereld ontdekken via je smartphone of tablet. Google heeft nu een interessante tijdlijn gepubliceerd en de beste foto’s gedeeld.

Google Street View 10 jaar

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Google Street View werd gelanceerd. In 2004 kwam Larry Page met het idee om de wereld in 360-graden in beeld te brengen. In de maanden en jaren erna werden de plannen uitgewerkt en inmiddels heeft het wagenpark van Google meer dan 16 miljoen kilometer afgelegd en 83 landen in beeld gebracht. In 2006 kwamen de eerste auto’s in enkele Amerikaanse steden. De eerste beelden werden in mei 2007 gepubliceerd.

Google Street View timeline 10 jaar

De straten in de wereld worden niet alleen met auto’s in kaart gebracht. Ook de zogenoemde Trekker, een camera op een rugzak voor de meest ontoegankelijke plaatsen, is een alternatief. Google heeft verder bijvoorbeeld de Efteling in beeld gebracht per fiets, en ook werden landen verkend per kameel. Verder worden de beelden met regelmaat bijgewerkt. In de periode van juni tot en met november doet Google Street View ook Nederland weer opnieuw aan.

Google heeft bovenstaande foto’s ook gedeeld. Dit zijn enkele voorbeelden waar Google het meest trots op is. Op verschillende manieren is Nederland in beeld gebracht, zo zijn Nederlandse natuurgebieden te bezoeken, Rijksmuseum en Paleis Noordeinde. Andere toffe projecten waren Miniatur Wunderland en Zuid-Afrika safari.

Google Street View cats

Google Street View
Google Street View
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel