‘Google test Android N ook voor Nexus 5’

Gisteren werd toch wel onverwacht de nieuwste Android-versie aangekondigd; Android N. Deze versie bevat een groot aantal nieuwe functies en kwam vrijwel direct beschikbaar voor verschillende apparaten zoals de Nexus 5X en Nexus 6P. De Nexus 5, het eerdere vlaggenschip uit de Nexus-serie zat hier -nog- niet tussen. Er zijn aanwijzingen gevonden dat dit toch gaat veranderen.

Nexus 5

De Nexus 5 uit de fabriek van LG werd eind 2013 aangekondigd. Met de Nexus 5 had Google de meest succesvolle Nexus-smartphone in het portfolio. Nexus-toestellen staan erom bekend als eerste de updates te krijgen, maar de Nexus 5 is al wat ‘gedateerd’ op dat gebied. Dat betekent niet dat het toestel het niet aan kan, want Google zou volgens berichten bezig zijn met het testen van Android N voor de Nexus 5.

Android N Nexus 5

Google heeft zelf niks losgelaten over de nieuwe Android N update voor de Nexus 5. De aanwijzingen zijn opgedoken in Google Git, waar het toestel is te vinden met de codenaam Hammerhead. Toch moeten we een slag om de arm houden, want eerder dook de Nexus 4 in de repository op, waarbij de indruk werd gewekt dat het toestel Android M zou ontvangen. Dit is echter niet gebeurd.

De Developer Preview van Android N werd gisteren aangekondigd. Rond de zomer zouden we de definitieve versie van Android N al moeten gaan zien. Wanneer er meer bekend is over Android N, dan lees je dat natuurlijk op DroidApp.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel