Android N: belangrijke details en screenshots voortijdig uitgelekt

Uit verschillende hoeken kwam de laatste tijd al meer naar buiten over de nieuwste Android-versie; Android N. Ook vandaag is dat het geval. Een website heeft vroegtijdig de details naar buiten gebracht over de nieuwste Android-versie. Zo komen we nieuwe functies tegen die we zullen gaan zien in Android N. Denk aan split-screen, vernieuwde notificaties en een verbetering in het energieverbruik binnen Android.

Android N

Tijdens Google I/O zou de nieuwste Android-versie aangekondigd moeten gaan worden. Echter zijn er nu meer screenshots en details naar buiten gebracht met meer informatie. Dit geeft ons het vermoeden dat mogelijk de preview-versie van Android N al eerder naar de developers zal worden gestuurd. De website Ars Technica heeft vroegtijdig deze gegevens gepubliceerd. Hoewel de pagina nu inmiddels offline is gehaald, zijn alle details nog wel in de cache bewaard gebleven.

Android N Split-Screen

Split-screen

Split-screen is een functie die we eerder zagen op toestellen van Samsung en LG, en op deze functie werd al eerder gehint. Het scherm kan middels deze functie in tweeën gedeeld worden waardoor je twee apps naast elkaar kunt gebruiken. Bij Samsung heet deze functie Multi-Window, bij LG Multi-Window en is enkel geschikt voor een geselecteerd aantal applicaties. Mogelijk zal Android N een stuk meer applicaties ondersteunen.

Android N Multi-Window

Doze (accubesparing)

Aanwijzingen bij Ars Technica geven aan dat er gewerkt wordt aan een verbeterde versie van Doze. Met Doze wordt in Android Marshmallow al meer accu bespaard door slimme technieken. Deze innovatie wordt verder doorgevoerd in Android N zodat er nog zuiniger met de batterij van de smartphone omgegaan wordt.

Android N notificatie

Vernieuwde notificaties

Bij Google Hangouts zagen we al de mogelijkheid om vanuit een notificatie direct te reageren op een bericht. In Android N moet dit voor meer applicaties mogelijk worden. Ontwikkelaars kunnen deze mogelijkheid gaan aanbieden in hun app. Op deze manier hoef je niet meer iedere applicatie te openen om een bericht te beantwoorden.

Eerder werd er al gesproken over een vernieuwd menu met instellingen. Wanneer er meer bekend is over Android N, houden we je natuurlijk op de hoogte!

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel